A cserepeslemez előnyei

Ha tetőfelújítást, tetőfedést tervez minden bizonnyal elgondolkodott már azon, hogy hagyományos cseréptetőt vagy cserepeslemez megoldást válasszon. A bevált módszerek kedvelői gyakran megszokásból érvelnek a cserép mellett. Érdemes azonban mérlegelni a modernebb cserepeslemez előnyeit is. 

Mit jelent a cserepeslemez?

A cserepeslemez anyaga időtálló, rozsdamentes fém. Kialakítása általában a hagyományos cseréptetőre emlékeztet. Számtalan színben és mintázatban rendelhető, tökéletes helyettesítője a hagyományos cserépnek. Innovatív kialakításának köszönhetően az elemek gyorsan és pontosan illeszthetők.

A cserepeslemez előnyei

1. A cserepeslemez könnyű

A fémlap alapanyagnak köszönhetően súlya jóval kisebb a hagyományos cserépnél. Ez megkönnyíti a szállítást és a cserepeslemez felrakását is. Ráadásul épületek felújítása esetében gondolni kell a tetőszerkezet stabilitására is: a nehezebb cserép esős időben a nedvességet is felszívja, így a tetőszerkezetre nagy nyomást helyez. A kezdeti időszakban ez nem feltétlen vezet problémához, de évtizedekkel később, a romló állapotú tetőről földre hulló cserépdarab súlyos sérüléseket is okozhat.

2. Gazdaságos választás

A cserepelemez előnyei között talán a leggyakrabban hangoztatott, hogy ez egy igazán gazdaságos megoldás. A cserepelemez ára jóval alacsonyabb a hagyományos cserépnél. A tető végső ára tükrözi a gyorsabb kivitelezést és az alacsonyabb szállítási költséget is.

3. Esztétikus megoldás

Az esztétikai megfontolások se a cserép irányába billentik a mérleget, hiszen kis idő elteltével megtapad rajta a por és mohásodik a felület. A cserepeslemez azonban gyorsan tisztítható, egyenletes felülete könnyen karban tartható. Természetesen itt is igaz, hogy nem érdemes a legolcsóbb termékeket választani: ha igazán szép és értékálló tetőt szeretnék, akkor a minőségi alapanyagot érdemes előnyben részesíteni. Az elkészülő tető prémium cserepeslemezzel is pénztárca barátibb lesz mint a hagyományos megoldásokkal felépített.

4. Vízhatlan és tartós

Ha a cserepeslemez felrakása szakszerűen történik, vízhatlan felület hozható létre. Nem kell tartani az elmozduló cserepek miatt bekövetkező beázástól, hiszen a több pontot rögzített cserepeslemez jóval nehezebben mozdul el egy cseréptető elemeihez képest.

A cserepeslemez előnyei cikk illusztráció, referencia - Swedsteel

Sokan tartanak attól is, hogy ez a megoldás kevésbé tartós a rozsdásodás miatt. Valójában a modern cserepeslemezek esetében több évtizedes élettartammal számolhatunk a fémvédő bevonatoknak köszönhetően. A Swedsteel-Metecnonál például – a bevonattól függően – 20, 30 vagy akár 50 év garanciát is vállalunk termékeinkre, hiszen a modern felületkezelésnek és a svédacél alapanyagoknak köszönhetően időtálló tetőket fejlesztettünk.

A cserepeslemez tetőfedést a bádogosok és kivitelezők is előszeretettel javasolják. Valóban nem érdemes pusztán megszokás miatt ragaszkodni a hagyományos cseréptetőhöz. Tekintse meg referenciáinkat, ahol megbizonyosodhat róla, hogy szabadszemmel szinte nem is lehet észrevenni a különbséget.

Reméljük a cserepeslemez előnyei Önt is meggyőzték ennek az innovatív technológiának a használatáról. Ha pedig további kérdése lenne, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

További cserepeslemezes és tetőfelújítási információk, ingyenes ajánlatkérés itt a www.svedacel.hu oldalunkon!