Könnyűszerkeztes acéltechnológia a felújításban

Egy régi, patinás, látványos íves faszerkezetű sportcsarnok tetőfelújítása

Egyedi szép referencia – nem mindennapi, különleges szakmai kihívásokkal!

Egy régi, patinás, látványos íves faszerkezetű sportcsarnok tetőfelújítása van folyamatban Szigetváron, modern könnyűszerkezetes acéltechnológia alkalmazásával. Az elöregedett, nagyfesztávolságú, belülről látszó fa ívtartók hosszú távon már nem tekinthetők megfelelő biztonsággal teherhordó szerkezetnek, de hagyományőrző jelleggel a megtartása mellett döntött a tulajdonos.

Az RRK Team Kft. statikus szaktervező partnerünk kiváló szakmai munkájának köszönhetően, a régi íves tető fölé megtervezésre került egy új acél ívtartós szerkezet, vasbeton szerkezetbe lehorgonyozva. Ehhez az új acéltartóhoz alulról rögzítik, „felfüggesztik” a régi fatartókat, ez szolgálja a tehermentesítését. A teherviselő funkciót átveszi az új, modern, nagyszilárdságú acélból készült tartószerkezet, míg alulról marad a szépen látszó faszerkezet, belső építészeti esztétikai elemként.

Az új acél ívtartók gyártása, szerelése és a teljes kivitelezés kiemelt Swedsteel szakkivitelezőnk, az N-Ferrum Kft. precíz munkájának eredményeképpen valósul meg. Az új acél ívtartók közé Swedsteel tűzihorganyzott acél C200-as merevítő profilok és STR153 magasbordás trapézlemez került, erre kerül majd az új hőszigetelés és PVC vízszigetelés.

Gratulálunk a speciális, magas szakmai színvonalú tervezési és kivitelezési munkához, és további jó munkát kívánunk hozzá partnereinknek!

A kész, megújult csarnokról is beszámolunk majd.

 

Tekintse meg további csarnoképületeinket, referencia videónkon, kérdések esetén keressen minket az info@swedsteel.hu e-mailen! Állunk szíves rendelkezésére!