Florin csarnoképítés és korszerűsítés

Látványos, fantasztikus fejlesztés Szegeden!

Új üzemcsarnokok, meglévő gyártóbázisok felújítása, kapacitásbővítések – komplett telephely korszerűsítés csarnoképítéssel.

Az elmúlt időszakban több ütemben zajlott és jelenleg is zajlik a Z-Door Kft., kiemelt szakkivitelező partnerünk csarnoképítési és generál kivitelezői, tervezői munkájának köszönhetően a Florin Zrt. telephelyének a korszerűsítése.

  • I. ütemben: Pár hónap leforgása alatt készült el egy 1500 m2-es új gyártócsarnoka, melyben új technológiákkal új terméktípusok gyártása kezdődött meg.
  • II. ütemben: Egy 5600m2-es új gyártócsarnok létesült és régi üzemcsarnok felújítása történik az üzemcsarnokok összekötésével

Az első csarnok egy rekordszerű csarnoképítés volt, óriási szakmai csapatmunka eredményeként zajlott. Kendi Imre, a Z-Door Kft., ügyvezetője elmondta, hogy a pandémia kezdetén a beruházó kérésére azonnali kezdéssel, rendkívül gyors építésre kérte fel őket a beruházó.

Csupán öt hét alatt megtervezték és megvalósították a nulláról ezt a zöldmezős beruházást nagyon jó minőségben. A mai napig ez az üzem elégíti ki az ország kézfertőtlenítő-szer igényének egy jelentős részét.

Itt a cégünk, a Swedsteel másodrendű tartószerkezeti profiljait alkalmazták, elmondása szerint nemcsak a termékeik jó minősége miatt, hanem azért is, mert a robbanásveszélyes vegyipari tevékenység fogadására fokozott tűzbiztonságú csarnokot kellett építeni.
A szelemenekből összeálló alrendszer egy speciális méretezést igényelt ahhoz, hogy megfeleljen az ilyen esetekre előírt magas tűzállósági követelményeknek. Értékes mérnökpartneri szolgáltatást tudtuk nyújtani a sajátgyártású termékeink mellé, amely számunkra is megtisztelő felkérés, lehetőség volt.

A második csarnok és a korszerűsítés szintén a Z-Door szakkivitelezésével zajlott, illetve jelenleg is folyik, hiszen már bizonyították kiváló szakértelmüket az első csarnok hihetetlen sebességű és minőségű létrehozásában.

Az épületegyüttes érdekessége, hogy magában foglal egy gyártópavilont is, amely 4db 200m2-es kisebb csarnokból áll össze, egy légtérbe integrálva.

Ha a már elkészült és a most tervezett objektumok teljesen össze fognak épülni, akkor együttesen ~10 000 m2-nyi területet fednek le.

Gratulálunk a Z-Door Kft-nek, minden kollégájának, és további számos közös munkában szeretnénk még kamatoztatni a hatékony gyártói-kivitelezői-tervezői szakmai csapatmunkát!