„… a garancia mellett döntöttem …”

Csarnokmegoldások hosszútávra tervező magyar vállalkozásoknak

A Cserkúton megépült, az acélcsarnokok igen tág kínálatában közepes méretűnek számító, svédacél anyagú könnyűszerkezetes csarnok egy magyar vállalkozás életében fontos mérföldkövet jelent. A beruházó hosszú távra tervezett, nagy gépeket kellett elhelyeznie, de a minőség és költségek sem voltak mellékes kérdések. Éppen ezért esett a választás a Swedsteel csarnokára.


Nézzen videót az épület kivitelezéséről:

 


Az árnyékolástechnikával foglalkozó R-M Logisztika Kft. egy Európában egyedülálló gyártási technológia magyarországi beindításához vásárolt egyedi gyártósorokat.
Ezek elhelyezését Berdó Balázs, ügyvezető igazgató a gyártani tervezett termékekhez méltó, tartós és modern csarnokban képzelte el.
„A Cserkúton megvalósult raktárcsarnok 11,90 méter széles (főtartó váz külmérete), 36,52 méret hosszúságú (tengelyméret), vállmagassága 4,5m. Az épület műszaki szempontból a Swedsteel KKV csarnokrendszer megoldásával született, teljeskörű mérnöki, műszaki háttértámogatással.” – idézi fel a projektet Kotormán István, a Swedsteel műszaki és fejlesztési vezetője.
A három hónap alatt elkészült Swedsteel csarnoképület egy komplett rendszert foglal magában, kezdve a saját gyártású tartószerkezetet alkotó vékonyfalú profilokkal, a tető- és falburkolati rendszeren át, a megfelelő műszaki tartalomhoz nélkülözhetetlen valamennyi kiegészítő elemmel, mint például a cég által forgalmazott, az épülethez színben is illeszkedő Caracol ereszcsatorna-rendszer.
Ennek eredményeképpen egy komplett, hosszútávon tartós és ránézésre is minőségi épület lett a vállalkozás új „főhadiszállása”.

Swedsteel KKV váz-állítás

Csarnokok igényre szabva

Beszélhetünk akár termelő, akár mezőgazdasági, vagy kereskedelmi, szolgáltatási célú épületről, a Swedsteel választékában az egyes funkciók jellegzetességeit figyelembe vevő épületszerkezetek állnak rendelkezésre, amelyet hozzáértő mérnökök szabnak a megrendelői igényekre. Így történt ez a Cserkúton épült csarnok esetén is. “A Swedsteel márkát egy barátomon keresztül ismerhettem meg. Hosszútávra terveztem, olyan raktárra volt szükségem, amelyben elférnek a technológiához tartozó nagy gépek, ezért a csarnok 500 négyzetméteres lett.” – mesélte Berdó Balázs, a csarnokot megrendelő beruházó.

„Az épület kialakításánál különlegességet jelentett a csarnok méretéhez képest széles kapuméretek, kiváltások alkalmazása. Ezek a specialitások olyan méretű tartószerkezeti szelvényeket követeltek, amelyeket a Swedsteel legmodernebb gyártástechnológiája tesz lehetővé.” – ismertette Kotormán István a műszaki különlegességeket.

Swedsteel KKV vázszerkezet

Döntő érvek: minőség és garancia

Kevés cég engedheti meg, hogy egy-egy beruházás esetén ne minőségi megoldást válasszon, és ezzel rövidtávon gondolkozva esetleg újabb költségeknek tegye ki magát. Egy kisebb hazai magánvállalkozásnál ez talán még fokozottabban igaz, azaz nem mindegy, hogyan használják fel a gyakran szűkös anyagi forrásokat. “Mivel nem ismertük a könnyűszerkezetes acélcsarnok technológiáját, így olyan cégre volt szükségünk, amely minőségi termékekkel, meggyőző kínálattal és hosszútávú garanciával rendelkezik. A Swedsteel hozzáállása, a munkatársuk szaktudása, határozottsága, és természetesen a minőségi anyagok meggyőztek. Először egy valamivel kedvezőbb árkategóriájú, más kialakítású épületet szerettem volna választani, de végül picivel több pénzért sokkal tartósabb és esztétikusabb megoldást kaptam. A garancia és a hosszú élettartam mellett döntöttem, hiszen az már középtávon is kifizetődőbb.” – indokolta döntését a beruházó.


Felhasznált termékek

  • Teherhordó vázszerkezet: Swedsteel KKV komplett csarnok-rendszer, a főtartó keretek és a másodlagos tartószerkezeti elemek (szelemenek, falvázak) valamennyi eleme tűzihorganyzott hengerelt acél szelvényekből készült, a csavarozott kapcsolatokhoz gyárilag előre lyukasztva. Az optimális tartószerkezeti tervezést a gyártó Swedsteel biztosítja. A szállítás és szerelés gazdaságos, rendkívül gyors
  • Tetőpanel: Glamet poliuretánhab töltetű, 100mm vastag szendvicspanel, amely a kiváló vízzárással, teherbírással és hőszigetelési teljesítménnyel rendelkezik
  • Külső térelhatároló önhordó burkolat: Monowall poliuretánhab töltetű, 100mm vastag falpanel, amely tökéletes víz- és légzárást, valamint hatékony hőszigetelő képességet biztosít
  • Külső csapadékvíz-elvezetés: Swedsteel Caracol komplett ereszcsatorna-rendszer, félkör szelvényű csatornával, kör keresztmetszetű lefolyóval, előregyártott tartozékelemekkel

A Swedsteel csarnokok korszerű, új gyártási- és szerelési technológiával előállított komplett szerkezetek. A tűzihorganyzott acél elemekből álló vázszerkezetnél a szerkezeti elemek hidegen hengerelt Z- és C-szelvényekből, a csomóponti elemek pedig szintén horganyzott, egyedi acél szerelvényekből készülnek – így biztosítva a kiváló korrózió elleni védelmet. A kapcsolatok kialakítása csavarozott kötésekkel, száraztechnológiával történik. Annak fényében, hogy a Swedsteel gépsora szinte korlátlan számú, méretű és pozíciójú gyári előlyukasztást tesz lehetővé, belátható, hogy az acélszerkezeti előregyártás legmagasabb foka válik elérhetővé, gazdaságosan, nagyon rövid idő alatt.
A helyszíni szerelést az elemek egyedi jelölései, valamint az összeállítási tervek teszik könnyűvé és rendkívül gyorssá.

Swedsteel KKV tetőpanel építés

A Swedsteel által kínált műszaki megoldás nem csupán hosszútávon kíméli pénztárcánkat, hanem már a kivitelezéskor költségoptimalizálást ígér. A méretéhez és teherbírásához képest könnyű gerendák alacsony szállítási költségei, a széles méretválasztéka, egyedi furatolási megoldásai, a szendvicspanelek hőszigetelési jellemzői, a rövid kivitelezési idő, illetve a csavaros kapcsolatoknak köszönhető, időjárástól független szerelés a beruházó számára mind előnyöket kínálnak a megvalósítás legelejétől kezdve.

… a folytatás is Swedsteellel …

“A technológia fejlesztéséhez újabb területet vásároltunk, amelyre már egy nagyobb raktárcsarnok építésében gondolkodunk. A kedvező tapasztalataink alapján nem kérdés, hogy az 1500-2000 négyzetméteres csarnok kivitelezéséhez is a Swedsteel könnyűszerkezetes acélcsarnokait választjuk majd.“ – mesélte Berdó Balázs a közeljövőbeni üzleti terveiről.

[blockquote style=”” ]A Swedsteel KKV csarnokai rendkívül széles méret- és típusválasztékot fednek le, az egyik leggazdaságosabb megoldást nyújtják 10-24 méter szabad fesztáv, illetve 3-10 méter vállmagasság tartományokban. A tető hajlásszöge 15 fok körül ideális, a csarnok hosszára nincsen megkötés, dilatációval akármilyen hosszú csarnok megvalósítható. Szakembereinkkel minden esetben az építtetői igények és a műszaki követelmények alapján végzünk egyedi számításokat, amellyel az optimális, leggazdaságosabb megoldást tudjuk nyújtani a beruházónak. Az acél szerkezeti elemek tartós, tűzihorganyzott felületvédelme biztosítja, hogy ezek az épületek biztosan és hibamentesen lássák el feladatukat több évtized múlva is.[/blockquote]