A kiváló acélcsarnok gazdaságos építésének titkai

Az iparban, a mezőgazdaságban és a logisztikában az acélcsarnokoknak egyre kevésbé van versenyképes alternatívája. Tisztán látható, hogy a gazdaságos, minőségi megvalósításhoz elengedhetetlen a profi együttműködés az iparág értékes szereplőivel. Hogy miért és miként?

Több, mint 18 méter hosszú egyedi Swedsteel szelemenek az ózdi acélgyártó új csarnokában

Telephelybővítés, csarnoképítés – speciális méretek, egyedi technológiai igény, 14,4 – 18, 5 m hosszú Z350 szelemenrendszer.
Főtartó keretállások 12m-nél is nagyobb távolságban, az általános 6m-eshez csarnok gyakorlathoz képest

Egységben az erő: új könnyűszerkezetes csarnokkal bővült a HK-CERAM

Az új acélvázas modern csarnokkal fejlesztette cégét a szentesi gyár, aki tetőcserép-gyárak automatizált gépsoraihoz kerámia égetőformákat gyárt és értékesít évente 3000 tonna mennyiségben. A legutóbbi, ötödik szakaszban ismét acélból építtettek csarnokot és irodaházat.

Új KITE könnyűszerkezetes csarnok a Swedsteel-lel!

Büszkén mutatjuk be az ország egyik legnagyobb és legismertebb mezőgazdasági nagyvállalata, a KITE Zrt. számára épült legújabb referencia csarnokunkat!
A könnyűszerkezetes építészet példaértékű KITE agrár csarnokai az ország több pontján is hirdetik a Swedsteel termékeit és a Swedsteel szakkivitelezőnk, az N-Ferrum Kft. kiváló munkáját!

Bababútor-gyár Swedsteel csarnokban

Közel múltban épült csarnokai mellett, egy újabb gyártó egység építést kezdtük meg közösen kiváló kivitelező partnerünkkel, a Gordiusz Kft-vel.

Az előző ütemben 1150 m2-rel bővítették gyártókapacitásukat és ehhez egy 150m2-es felületkezelő csarnokot is megvalósítottak, amely ma a mindennapi életünk fontos színtere.

„A csarnoképítésben a Swedsteel-lel elmehetünk az (acél)falig”

A Generál Statika Bt. alapítója és vezetője, Kovács László statikus. A közel negyedszázada acélcsarnokokat tervező építőmérnök segítségével próbáljuk feltárni a jó csarnok építésének titkait, fogásait.

Z/C gerendák, szelemenek gyártása- „vékonyfalú” szelvények

Egy igazán jelentős termékcsoport, amely az épületek tartószerkezetében kevésbé látványosan, ámde aktívan és hatékonyan dolgozik, és a tartósságot, hosszútávú biztonságot garantálja egy csarnoknál – ezek a Z-/C-szelvényű gerendák, szelemenek. A profilméretekhez képest igen kicsi lemezvastagságú acélból készülnek, ezért szokás ezeket „vékonyfalú” szelvényeknek is nevezni. A vékony alkotó lemezek miatt különösen fontos a korrózióvédelem, a rozsdásodás […]

Korszerű építészettel a fejlődő magyar mezőgazdaságért

Magyarországon 4% feletti a mezőgazdaság súlya a bruttó hozzáadott érték termelésében. Az EU tagállamai sorában ezzel a harmadik helyen állunk. A beruházásokból 4,3, a foglalkoztatásból pedig 4,6%-kal részesedett a hazai agrárium. Teljesítménye az elmúlt évtizedben folyamatos növekedést mutat. Tartalom A mezőgazdasági termelés stratégiai és biztonságpolitikai kérdés Növekedés -> tárolás! Tárolni, de hol? Fontos a feldolgozottság […]

Könnyűszerkeztes acéltechnológia a felújításban

Egy régi, látványos íves faszerkezetű sportcsarnok tetőfelújítása Egyedi szép referencia – nem mindennapi, különleges szakmai kihívásokkal! Szigetvári sportcsarnok tetőfelújítása modern könnyűszerkezetes acéltechnológia alkalmazásával. Az elöregedett, nagyfesztávolságú, belülről látszó fa ívtartók hosszú távon már nem tekinthetők megfelelő biztonsággal teherhordó szerkezetnek, de hagyományőrző jelleggel a megtartása mellett döntöttek.

DV vázas ipari csarnok renoválása, teljeskörű felújítása mai modern könnyűszerkezetes acél technológiával

Hogyan lehet jól hasznosítani a mindenki által közismert régi DV vázas ipari csarnokokat?
A cél az volt, hogy megőrizve a meglévő DV váz stabil, még jól alkalmazható teherhordó részét, új technológiákkal újjá varázsolni és az időtálló, tartósságot biztosítani az épületnek. Hogyan is valósult ez meg?