Innovatív szendvicspanel termék

A szendvicspaneles hőszigetelt tető- és falburkolatok köztudottan az egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb megoldást jelentik nagyobb térelhatároló felületek burkolására, legyen szó akár ipari, kereskedelmi, agrár vagy egyéb funkciókról.

A panelek hőszigetelő rétege a jelenlegi piaci kínálatban leggyakrabban két fő anyagból készül: keményhab (PUR, PIR) vagy kőzetgyapot töltettel. Mindkét hőszigetelő anyagnak megvannak az előnyei és a korlátai is. Míg a habos panelek legfőbb előnye a kitűnő hőszigetelő képesség és a fajlagosan alacsony súly, a tűzzel szembeni ellenállóképességük – bár gyártótól, adalékoktól függő szinten, de mindenképpen – gyengébb. Ezzel szemben az kőzetgyapot hőszigetelés – mint A1 tűzvédelmi osztályú, nem éghető anyag – kiemelkedő tűzvédelemmel rendelkezik, nagyobb tömege miatt jobbak a hangszigetelési tulajdonságai, viszont a nagyobb önsúlya miatt szállítása és szerelése – különösképpen nagyobb panelvastagság és hossz esetén – már nehézkesebb, eszköz- és időigényesebb, és a hőszigetelő képessége is gyengébb ugyanolyan vastagságú habos töltethez viszonyítva.

Metfiber-01

A Swedsteel-Metecno Metfiber ECO Wall elnevezésű, vadonatúj, egyedi fejlesztésű szendvicspaneljeinek hőszigetelő magja – a piacon egyedülálló módon – nagy testsűrűségű és magas nyomószilárdságú üveggyapot, amely a keményhabos és a kőzetgyapotos panelek előnyös tulajdonságait „egybegyúrva” tartalmazza, így kínálva egy kitűnő, innovatív terméket. Az üvegszálas hőszigetelésnek köszönhetően a szendvicspanelek teljesítik az A2-s1,d0 tűzvédelmi osztályt, tűzállósági határértékük EI30…EI60 (szerelési iránytól és fesztávtól függően), mindezt úgy, hogy a kitöltő hőszigetelő mag súlya ~40%-kal alacsonyabb az azonos vastagságú kőzetgyapothoz képest. Az alacsonyabb önsúlynak számos előnyös tulajdonsága van: egyszerűbb és költségtakarékosabb a hosszú panel elemek mozgatása és szerelése, valamint kedvező hatással van a tartószerkezetre is, hiszen kevesebb terhet kell hordania, ezáltal kisebb méretekkel, gazdaságosabban valósítható meg.

metfiber-kozeli

További tulajdonsága a Metfiber ECO Wall falpanelnek, hogy a hőszigetelő magként felhasznált üveggyapot 80%-ban újrahasznosított üvegből készül, ezzel hozzájárulva a környezetünk, a természeti erőforrások védelméhez, amely cégünk teljes tevékenységében jelen van.

Részletes műszaki adatokért kattintson ide.