Ipari csarnokok - Swedsteel

Ipari csarnokok

Ipari gyártócsarnokok

Az ipari csarnokok (gyártó- és üzemcsarnokok) az egyedi igények kiszolgálása mellett maximálisan a gyártási, termelési funkcióra, az épületben végzett technológiára vannak tervezve, optimalizált térkihasználást és költséghatékony működést biztosítva.

A gyár mindennapi életét, a termelési tevékenységet a Swedsteel csarnoképületek maximálisan támogatják és tökéletesen kiszolgálják a beszállítói, csomagolási, szállítási, ill. egyéb résztevékenységeket is. Az ipari gyártócsarnokok fő termelési célja mellett az adminisztrációs és üzleti tevékenységek (irodák, tárgyalók, konferencia- ill. oktatási termek, stb.), valamint a szociális funkciók (öltözők, zuhanyzók, mosdók, orvosi szobák, étkezők, stb.) elhelyezése is szükséges.

Ezeket vagy a nagy csarnoképületen belül kialakított, térelválasztó szerkezetekkel kialakított megoldásokkal lehet kialakítani, vagy pedig a csarnoképülettől független szerkezetű fejépület építésével. A vállalati munkaterületek harmonizáltan, gazdaságosan és hatékonyan kell, hogy működjenek.

Swedsteel ipari csarnokok saját, hazai gyártású anyagokkal – VÁZÁLLÍTÁS, MÁSODLAGOS TEHERHORDÓ SZERKEZETEK – BURKOLATÉPÍTÉS (szendvicspanelek, trapézlemezek) – SZEGÉLYEZÉS, LEZÁRÓ MUNKÁLATOK – MŰSZAKI TÁMOGATÁS az ajánlattól a kész csarnokig – SZAKKIVITELEZÉS, SZAKTERVEZÉS KIEMELT PARTNEREKKEL A könnyűszerkezetes acél csarnokok piacán sikeresen ötvözzük a hagyományokat a modern technológiával. Meghatározó szerepet töltünk be a hazai csarnoképületek megvalósításában komplett csarnokként és komponens (Z-C gerendák, burkolatok) beszállítóként. Alapértékeink a minőség, a magas mérnöki hozzáadott érték és a partnerség.

A gyártó- és üzemcsarnokok műszaki jellemzői

  • Az ilyen típusú épületek méreteit elsősorban a gyártástechnológia típusa, jellege és a gyártógépek mérete határozza meg, jellemzően magas az igény a nagy szabad fesztávolságra, általában 20-25m

  • A technológia, a telepített gépek, valamint a folyamatok specializáltsága a belmagasságot is nagyban meghatározza, a gyártás fajtájától függően 6-12m között változik

  • A Swedsteel csarnokok kerettávolsága minden esetben egyedi számítással történik, optimális kialakításra méretezve, általánosságban a gyártócsarnokok esetén elmondható hogy daruzott esetben 6m, daru nélkül nagy fesztáv esetén 7-9m méretek gazdaságosak

  • Az ideális tetőhajlás szöge sok szempontból jellemző paraméter. Összefügg az épület globális méreteivel, a csapadék vízelvezetéssel, a tetőfedés vízzáróssági követelményeivel, esztétikai megjelenéssel.

  • Az épület fontos jellemzője a tetőhajlás, amely ipari gyártócsarnok esetén lehet alacsony-, vagy meredekhajlású-, illetve lapostető. A magastetős (alacsony- és meredekhajlású) kialakítás a keretállásokra helyezett másodlagos teherhordó szelemenrendszerből, illetve arra fektetett trapézlemez, vagy szendvicspanel tetőburkolatból épül fel.Míg lapostetők (tetőhajlás 3-5°) esetén vízhatlan csapadékvíz szigetelő tetőfedés szükséges, amely a gyakorlatban legtöbbször felület-folytonosított PVC lágyfedéssel készül

  • Sok esetben a technológia magas zajhatással jár, erre nyújtanak megoldást a speciális kialakítású belső oldali perforációval ellátott termékek, melyek kiemelkedő hangelnyelést biztosítanak (trapézlemez és szendvicspanel termék esetén egyaránt), valamint a magas fajsúlyú kőzet- és üveggyapot töltetű panelek, amelyek a megfelelő hanggátlásért felelnekAcél könnyűszerkezetes csarnok technológia előnyei:

  • Egyedi, testreszabott az adott telek, a funkció és a cég jövőbeni tervei alapján
  • A szerkezeti rendszer elemei méretpontosan előgyártottak, így szerelésük kevesebb helyszíni munkát és időt igényel. A milliméter pontosságú előregyártás lehetővé teszi az igénybevételeknek leginkább megfelelő, gazdaságos szerkezet tervezését.
  • Az acél alapanyag a nagy szilárdságának, megbízható anyagminőségének és kis önsúlyának köszönhetően nagy nyílásközök áthidalását, magas szintszámok létrehozását, azaz optimális szerkezeti rendszer kialakítását eredményezi.
  • Ezen kívül nagy előny, hogy az acél könnyűszerkezetes épületrendszerek egyszerűen megerősíthetőek, bővíthetőek, illetve elbonthatóak.

A Swedsteel teherhordó acél vázszerkezet méretei és struktúrája a csarnokban végzett termelési tevékenység, technológia, az elhelyezett gépek és anyagmozgató eszközök (híddaruk, forgó daruk, macskapályák, targoncák, stb.) helyigényének teljes mértékű figyelembevétele mellett, optimalizált módon kerülnek meghatározásra.

A csarnokok belső terének természetes fénnyel történő megvilágítása speciális bevilágító elemekkel oldható meg, továbbá a megfelelően választott tető- és falburkolati alrendszerek révén garantált a kiváló hő- és hangszigetelés.

Ezek a jellemzők nem csupán a komfortérzetet növelik, de alacsony fenntartási, karbantartási költségeket is eredményeznek.Ajánlatkérés

Videók

Böngésszen filmjeink között!

Referenciák

Tekintse meg!

További projektek

Ismerje meg cikkeinkből!