Mezőgazdasági csarnokok - Swedsteel

Mezőgazdasági csarnokok

Mezőgazdasági és agrárcsarnokok, állattartó épületek

A Swedsteel mezőgazdasági és élelmiszeripari csarnokok széles palettája minden speciális ágazati igényt kielégít. Az agrár szektor tevékenységei funkcióra optimalizált épületeket, csarnokokat igényelnek, náluk az elsődleges szempont a funkciók hosszú távú, maximális kiszolgálása. Rendkívül fontos a termények, állatok, gépek és feldolgozási technológiák számára a megfelelő tér és környezet biztosítása, továbbá számos szabályozási, minőségi és szakhatósági követelménynek való megfelelés. A funkció mellett ezek a szempontok is már a tervezésnél előtérbe kerülnek, ugyanúgy, mint a különböző hő- és páratechnikai, szellőztetési, terhelési szempontok, követelmények is. A mezőgazdasági tevékenységek általában speciális igénybevételeket is támasztanak az épületszerkezetekkel szemben, amelyre a megfelelő műszaki megoldást kell alkalmazni. Például a gabonatároló csarnokok egyrétegű tetőfedő trapézlemezei a belső felületükön speciális, gyárilag hozzáillesztett páramegkötő filcbevonattal készülnek, amely biztosítja a kicsapódó pára, kondenzvíz megkötését, a terményt károsító vízlecsepegések megakadályozását. Természetesen a belső tér megfelelő (természetes vagy gépi) átszellőztetése elengedhetetlen, hogy a nedves filcréteg rövid időn belül ki is tudjon száradni. Vagy az állattartó épületeknél rendkívül előnyös a természetes fény kiaknázása, amit egyedi tetőbevilágító elemek felhasználásával könnyedén és gazdaságosan meg lehet oldani. A könnyűszerkezetes csarnokok gyors és egyszerű, időjárástól független kivitelezése, a száraz szerelési technológiája fontos előny, amely által az agrár tevékenységek szezonalitásához tökéletesen tud igazodni a megrendelő.

Csarnoképületek a mezőgazdaság különféle funkcióira:

Terménytároló csarnokok A mezőgazdasági tevékenységek általában speciális igénybevételeket is támasztanak az épületszerkezetekkel szemben, amelyre a megfelelő műszaki megoldást kell alkalmazni. termeny-tarolo A szemes termények biztonságos síkpadozatos elhelyezésére szolgáló csarnokok formáját és műszaki megoldásait a tárolt gabona mennyisége, fajtája illetve a be- és kitárolás műveletének akadálymentes kiszolgálása határozza meg. Emiatt javasolt a szokásosnál nagyobb tetőhajlású acél váz, gerinc alatt végigfutó szállítószalag elhelyezése, a termény oldalnyomására méretezett vasbeton támfalon kívül lehorgonyzott acél váz, vagy például a speciális, gyárilag belső páramegkötő filcréteggel ellátott tetőfedő trapézlemezek alkalmazása. Nagyon fontos és nem elhagyható a belső tér megfelelő (természetes vagy gépi) átszellőztetése a termény védelme érdekében.

 

Állattartó épületek

csirkeol A haszonállattartás velejárója a magas ammóniatartalmú levegő és környezet, amely rendkívüli igénybevételnek teszi ki az épületszerkezeti elemeket, így már a tervezés során is komoly hangsúly kell fektetni az anyagok és a felhasznált technológia kiválasztására. A Swedsteel-Metecno csarnokai köszönhetően a rendkívül széles termékskálának és az átgondolt, magas minőségű rendszerelemeknek az ilyen, és egyéb speciális igényekre is optimális megoldást tudnak kínálni.

Géptároló színek

Az agrárszektor bármely területét is nézzük (növénytermesztéstől, feldolgozás, állattartás, kiszolgáló funkciók, stb.), általános a nagyfokú gépesítettség. A sokszor igen nagy értéket képviselő munkagépek, speciális szerszámok, eszközök biztonságos, az időjárás viszontagságaitól védett helyen történő tárolása kardinális kérdés minden mezőgazdasági vállalkozás számára. A legegyszerűbb épület a gépek, eszközök esőtől, hótól való megóvására az oldalfalak nélküli fedett szín, nagy teherbírású és tartós acél tartóvázzal és egyrétegű trapézlemezes tetőfedéssel. Fokozottabb védelmet és biztonságot nyújt a zárt csarnok, önhordó tető- és falburkolattal, hőszigetelés nélküli trapézlemezeléssel. Magasabb igény esetén kisebb vastagságú, hőszigetelt szendvicspaneles burkolat is alkalmazható, a csarnok belső terének nyári túlmelegedése és a téli elfagyások elkerülése érdekében.

Pályázatok támogatása

A financiális tényezők, a korszerű műszaki megoldások, a magasszintű műszaki támogatás, a teljeskörű dokumentációk, a csarnokok tartóssága, a rendszerek kiváló minősítései, a vállalat által adott hosszú távú garanciák összességükben olyan előnyöket jelenthetnek, amelyek a projektek megvalósítását támogató pályázatok elbírálása során is szerepet játszhatnak.

Ajánlatkérés

Videók

Böngésszen filmjeink között!

Referenciák

Tekintse meg!

További projektek

Ismerje meg cikkeinkből!