Raktárak - Swedsteel

Raktárak

Raktárak, logisztikai és kereskedelmi épületek és -központok

A kereskedelmi, raktári, logisztikai csarnokoknál különösen fontos a tervezési szabadság és rugalmasság.

A Swedsteel csarnokok helyet adhatnak magasraktáraknak, egy-, két- vagy többszintes raktárcsarnokoknak, valamint a nagy légterű, jellemzően nagy alapterületű logisztikai központoknak egyaránt. Míg a kereskedelmi és szolgáltató épületekhez, csarnokokhoz a Swedsteel csarnokok rugalmassága jelent komoly előnyt.

Az üzleti, vállalati igények és célok határozzák meg a tökéletes csarnoktípust és méretet. A raktári és kiszolgáló funkciók mellett belső födémes részleges leválasztással vagy függőleges térelhatárolással irodák, vevőszolgálat, áruátvétel és -kiadás, csomagolás és további funkciók is könnyedén megvalósíthatók, a magasabb hő- és hangszigetelési igényeket is szem előtt tartva. A leendő épületek nagyon jól alakíthatóak a helyszínen történő számos egyidejű funkcióhoz: elegáns, kényelmes üzlettér és vásárlói területek, optimálisan kihasználható eladótér – igény szerinti belmagasság, alapterület és forma, továbbá raktári és logisztikai funkciók, kamionfogadók, beállók, és azok árukiadási-átvételi folyamatai, irodák, stb. A biztonsági és tűzvédelmi előírásoknak az épületrendszer az adott igény szerint tesz eleget, ezzel is a beruházók, tulajdonosok megelégedését szolgálva.

A raktári, logisztikai tevékenységek napi rutinja már tervezéskor jól leírható, továbbá a hely-, tér-, anyagmozgatási igények szintén pontosan tervezhetők, így a csarnok mérete minden paraméterében maximálisan testreszabottan készülhet el, előre látható költséggel, egyszerű és gyors megvalósítással. A rövid idő alatt megoldható kivitelezés, a száraz, csavarozott kapcsolatokat alkalmazó (időjárástól független) szerelési technológia gyors beruházási megtérülést és  használatbavételt nyújt az építtetőnek.

Swedsteel ipari csarnokok saját, hazai gyártású anyagokkal – VÁZÁLLÍTÁS, MÁSODLAGOS TEHERHORDÓ SZERKEZETEK – BURKOLATÉPÍTÉS (szendvicspanelek, trapézlemezek) – SZEGÉLYEZÉS, LEZÁRÓ MUNKÁLATOK – MŰSZAKI TÁMOGATÁS az ajánlattól a kész csarnokig – SZAKKIVITELEZÉS, SZAKTERVEZÉS KIEMELT PARTNEREKKEL A könnyűszerkezetes acél csarnokok piacán sikeresen ötvözzük a hagyományokat a modern technológiával. Meghatározó szerepet töltünk be a hazai csarnoképületek megvalósításában komplett csarnokként és komponens (Z-C gerendák, burkolatok) beszállítóként. Alapértékeink a minőség, a magas mérnöki hozzáadott érték és a partnerség.

LOGISZTIKAI CSARNOKOK
A logisztikai épületekben a raktározási tevékenység mellett egyéb más koordináló és szállítmány előkészítési feladat zajlik. A csarnoképület nagy alapterületű, akár több ezer vagy tízezer négyzetméter is lehet. Gyakran a rendelkezésre álló telekméret miatt nincs lehetőség az épület vízszintes befoglaló méreteit a kívánt módon megvalósítani. Ekkor az épület magassági méreteinek növelésével érhető el az igényelt raktározási térfogat.

Legtöbbször a fő tevékenységnek helyet szolgáló csarnoképület mellé olyan kisebb „fejépület” készül, amelyben a különböző szociális, étkező vagy irodahelyiségek találhatóak. Előfordul az is, hogy ezek a funkciók magában az ipari csarnoképületben kerülnek kialakításra.

A logisztikai csarnokok műszaki jellemzői

 • Az ilyen típusú épületek több ezer vagy tízezer négyzetméter alapterülettel is rendelkeznek.
 • Az épületben a raktározáson kívül a termékek szállítmányozásának előkészítése is folyik. Ebből kifolyólag gyakori az épület oldalfalában kialakított, a kamionok fogadására képes dokkoló kapuk létesítése.
 • A jellemző fesztávolság elérheti akár a 30.00-50.00m-t is.
 • Az épület hosszúsága elérheti akár a 100.00-200.00m-es kiterjedést is.
 • Az ilyen típusú raktárépületekben az anyagok, termékek tárolása olyan ipari polcrendszereken történik, amelyek nagy épületbelmagasságot követelnek. Ebből kifolyólag a jellemző vállmagasság 7.00-12.00m között mozog.
 • Ha nagy jelentőségű a szabad belmagasság biztosítása, akkor az épületek főtartógerendái nem lehetnek rácsostartós kialakításúak. A gerenda a fesztáv függvényében melegen hengerelt vagy változó gerincmagassági hegesztett „I” szelvény.
 • Ha a fesztáv méretet túl nagy ahhoz, hogy nyeregtetős kialakítással készüljön a tető, akkor kisebb hajlásszögű (2.00-4.00fokos) lapostetős lesz az épület. Ekkor teherhordó magasbordás trapézlemez kerül a főtartó gerendákra fektetve és arra készül el a „lágyfedéses” tetőrétegrend.
 • Attól függően, hogy mit raktároznak az épületben, különböző típusú burkolati rendszer alkalmazható.
  Ha nincs hőszigetelt beltérre igény, akkor Z-C tetőszelemen– és falvázgerenda rendszeren helyezkedik el a trapézlemez tető- és falburkolat. Temperált vagy hőszigetelt épület esetén szendvicspanel a burkolati rendszer.
  A panelek lehetnek függőleges vagy vízszintes helyzetben szerelve. Vízszintes elhelyezés esetén nincs szükség falvázgerenda rendszerre. A különböző tűzvédelmi és hőtechnikai követelményekhez igazodva letérő vastagságú és hőszigetelő anyag (PUR-, PIRhab, kőzet-, vagy üveggyapot) töltetű panel alkalmazható.
Ajánlatkérés

Videók

Böngésszen filmjeink között!

Referenciák

Tekintse meg!

További projektek

Ismerje meg cikkeinkből!