Könnyűszerkezetes csarnokok - Swedsteel

Könnyűszerkezetes csarnokok

A Swedsteel csarnokok maximálisan egyedi igényekre tervezve és kivitelezve készülnek. A vevői, beruházói igények, vagyis a méret, a funkció, az esztétikai, a hőszigetelési és a térelválasztási szükséglet, valamint az elvárt műszaki követelmények együttesen határozzák meg a Swedsteel csarnoképületek műszaki tartalmát és kialakítását.

A könnyűszerkezetes acél alapanyag és építési technológia lehetővé teszi az adott üzleti területekhez szükséges tér- és épületigények akár egy csarnokon belüli, vagy akár különálló épületekkel történő kialakítását is. A méretszabadság velünk valóban korlátlan távlatokat nyit: a néhány száz m2-től a több tízezer m2-es alapterületig bármekkora csarnok megépíthető. 

A rugalmasan alakítható szerkezeti megoldásokkal kiváló térkihasználással tervezhető, ezáltal fesztáv és belmagasság tekintetében egyedülállóan szabad méretek valósíthatóak meg. A vízszintes, ill. a függőleges belső térelhatárolás egyaránt tetszőlegesen alakítható, a csarnok méreteire (szélesség, vállmagasság, hossz) szinte nincs korlátozás. Swedsteel egyedi acélvázas könnyűszerkezetes csarnokkal bármilyen üzleti terület és funkció megvalósítható, kiszolgálható gyorsan, gazdaságosan és magas minőségben hosszú élettartammal.

 

Vékonyfalú horganyzott tartószerkezetes csarnokok

Egyedi, 100%-ban tűzihorganyzott egyedi Swedsteel csarnokrendszer, csarnoktechnológia.
A Swedsteel vékonyfalú horganyzott tartószerkezetes csarnokok teherhordó szerkezete duplázott vékonyfalú, nagyszilárdságú, tűzihorganyzott C-profilokból álló oszlopok és gerendák alkotják. A főtartó keretekhez hosszirányban futó tetőszelemen‐ és falvázgerenda‐rendszer kapcsolódik, szintén tűzihorganyzott, könnyű súlyú Z‐szelvényekből.
Valamennyi alkotóelem egyedileg optimált tervek szerint, teljes mértékben üzemi körülmények között előregyártva készül el (lyukasztva).

Hagyományos acélvázas csarnokok

Bármilyen építészeti elképzelés és funkcionális igény megoldható a Swedsteel acél szerkezetekkel egyedien, testreszabottan. 
A Swedsteel hagyományos acélvázas csarnokok teherhordó vázszerkezete minden esetben a vevői igényeket (pl. funkció, méretek, homlokzati megjelenés, színek) és a műszaki követelményeket (pl. hőtechnikai, tűzvédelmi stb.) optimálisan kielégítő, egyedi tervezésű acél tartószerkezetek. Az alkalmazott acél alapanyagok, a kidolgozott statikai ill. szerkezeti rendszerek rugalmas tervezést és változatos építészeti megjelenést tesznek lehetővé.

Felhasználási területek

Ipar, gyártás, mezőgazdaság-agrárium, kereskedelem, raktározás, logisztika, sport és szolgáltatások stb. üzleti területeire, funkcióira kínálnak a Swedsteel könnyűszerkezetes acélvázas csarnokrendszerek teljeskörű megoldást.

Rendszereink műszaki optimalizációjával, szakmai mérnöki támogatással a megvalósítandó csarnokok testreszabottan, egyedileg a funkcióra, a telek-, és egyéb helyi adottságokra, az előírásoknak, követelményeknek maximálisan megfelelve gazdaságosan és hatékonyan, saját gyártású termékekkel és logisztikával épülnek.

Kivitelezés, műszaki támogatás

Kivitelezőknek, tervezőknek magas színvonalú mérnöki szolgáltatásokat nyújtunk termékeink és logisztikánk mellett pl. statikai támogatással, tűzvédelmi és méretezési kalkulációkkal, műszaki anyagigény optimalizációval, tervek ellenőrzésével, konzultációkkal.
Szakmai javaslatokkal proaktívan igyekszünk építeni a kivitelező-tervező-gyártói szakmai csapatmunkát a sikeres,  műszakilag optimalizált és gazdaságos projektek érdekében. 

A csarnoképítőknek, beruházóknak komplett megvalósítást nyújtunk saját gyártású termékekkel, logisztikával és műszaki projektvezetéssel kompletten Swedsteel szakkivitelező, szaktervező partnereinkkel közösen.