A könnyűszerkezetes raktár építés előnyei

A könnyűszerkezetes létesítmények népszerűsége a gyors kivitelezhetőségben gyökerezik, ugyanis napjainkban egy könnyűszerkezetes raktár néhány hét alatt megépíthető egyedi acélvázas csarnokszerkezettel. Bejegyzésünkből megismerheti a technológiában rejlő lehetőségeket és a kivitelezés buktatóit is.

Miért érdemes könnyűszerkezetes raktárat építeni?

A könnyűszerekezetes raktárak számos hasznos tulajdonsággal bírnak:

 1. A vállalatok az alternatív technológiákhoz képest olcsón építkezhetnek
 2. Az előre gyártott elemeknek köszönhetően néhány hét alatt elkészül az építmény
 3. A modern technológia lehetővé teszi az egyedi igények megvalósítását: a tágas helyiségek kialakítását és így az akadályoktól mentes munkaterületet
 4. Hideg- és fűtött raktárak egyaránt kivitelezhetők többféle burkolattal és széles színválasztékkal, esztétikus külsővel.
 5. Az acél alapanyag tartós, megbízható és hosszú élettartamot ígér
 6. A szerelés és a kivitelezés száraz csavarkapcsolatos, ami időjárásfüggetlen és gyorsan megépíthető
 7. Kisebb, 300-400 m2 alapterületű épületek mellett monumentális, akár 4-5000 m2 –es raktáróriások is megépíthetők a könnyűszerkezetes technológiával

Mire használhatók a könnyűszerkezetes raktár épületek, csarnokok?

A könnyűszerkezetes raktározás a mezőgazdaságban, kereskedelemben és az ipari szektorban is bevált módszer. Az agrárszférában zsákos, ládázott termények és gépek, eszközök tárolására használják. Továbbá az élelmiszerfeldolgozás területén is gyakori módszer mind a késztermékek, mind a csomagolóanyagok tárolása során.

Gyártó, ipari technológiai csarnokok épületei, valamint szerelőműhelyek, gépészeti épületek céljára kitűnő választás. A kereskedések boltjai, termékraktárai is gyorsan és esztétikusan felépíthetők szendvicspanellel a cég színeiben.

- könnyűszerkezetes raktár építés prémium acélból

– könnyűszerkezetes raktár építés prémium acélból

Kiknek ajánljuk a könnyűszerkezetes raktár építését?

 • azoknak a vállalkozásoknak, akik kapacitásbővítés céljából szeretnék termékeiket raktározni
 • akik szeretnék hosszú távra, gyorsan és mielőbbi használatbavétellel létrehozni a működésük színhelyét
 • akik egyedi épületet szeretnének, ami 100%-ban a munkafolyamataikra van optimalizálva
 • akik szeretik, ha raktáruk megépítése egyetlen kézben koncentrálódik: a gyártó mérnökei a megvalósítást is támogatják, továbbá a gyártó a saját kivitelezőivel az alapanyaggal együtt a megvalósítást is nyújtani tudja
Könnyűszerkezetes raktár minta

Könnyűszerkezetes raktár minta

A könnyűszerkezetes technológia esetleges buktatói

Érdemes a vállalkozás igényeit alaposan felmérni, mielőtt belevágunk a raktárépítésbe. Egy könnyűszerkezetes raktár évtizedekig használtban lesz, így a hibás tervezés miatt jelentős többletköltség keletkezhet. 5-10 évre előre meg kell tervezni a raktár szükséges kapacitását, valamint az épület funkcióváltozásaival is érdemes számolni.

Visszatérő probléma a hibás gyártó, kivitelező és anyagválasztás is. Az épületnél fontos, hogy milyen acélvázas szerkezete legyen (vékonyfalú hengerelt, melegen hengerelt vagy rácsostartó), ezt pedig az épület mérete, és a funkciója határozza meg. A csarnokgyártó cégek mérnökei már a tervezésnél tudnak segíteni és az Ön tervezőjével konzultálva a tartósság és a gazdaságosság szem előtt tartásával a legoptimálisabb megoldást ajánlják egyeztetve a lehetőségről és előnyökről.

A könnyűszerkezetes raktás építés belső szerkezete

Milyen hatások várhatók, ha nem a megfelelő csarnokgyártó céget választjuk:

 • rövidebb élettartam: a raktárak élettartama elsősorban a külső hatásoknak való jó ellenállóképességben rejlik. A gyenge minőségű acéllemezből készült paneleket az időjárás viszontagságai mellett a korrózió ártalmai is kikezdik.
 • állandó felújítási kiadások: az épület elemeinek gyors amortizálódása egyben a gyakori javítást is jelenti. A rendszeres kiadások pedig komoly próbára teszik a vállalkozások költségvetését, amely végső soron versenyhátránnyá válhat.

Hogyan érdemes könnyűszerkezetes raktárat építeni?

A válasz a kiváló acéllal dolgozó gyártó, és a mérnöki hozzáadott szakmai támogatás megtalálása. A Swedsteel minőségi svédacélból olyan tartószerkezetek, tető- és falburkolatokat gyárt, melyekkel az épületek garantáltan időtállók, tartósak és esztétikusak lesznek.

Érdeklődik a könnyűszerkezetes technológia iránt? Keressen fel minket egyedi raktár ajánlat kapcsán!