Optimista értékesítési terv

Optimista első éves értékesítési tervről számolt be a Swedsteel-Metecno

Budapest, 2015. június 29. – A Swedsteel-Metecno cég jelentős számú acél könnyűszerkezetes épület értékesítését tervezi működésének első évében. A vállalat szerint a megrendelések többségét a mezőgazdasági, ipari valamint a logisztikai szektorban realizálják majd. A most megnyíló EU-s pénzcsapok nyomán egyre nagyobb az érdeklődés a Swedsteel csarnokrendszerek iránt, amelyben jelentős szerepe van annak a komplex szolgáltatási csomagnak is, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a pályázati dokumentáció összeállítását.

A Metecno Csoport májusban jelentette be magyarországi piacra lépését. A magyarországi vállalat, a Swedsteel-Metecno 2017 tavaszáig két gyáregységet létesít, amelyekkel 150 új munkahelyet teremt az építőiparban. Noha az első üzem csak 2016 év elején nyitja meg kapuit, a széles körű termékportfólió jelentős része már júniustól elérhetővé vált a magyar vállalatok számára. Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója már az első évben is kimagasló eredményekre számít:
„Az egyik legfontosabb termékünk, a szendvicspanel mellett az acél anyagú könnyűszerkezetes csarnok, amely az egyik legkorszerűbb környezetbarát és gazdaságos technológiát képviseli az építőiparban. Lényeges, hogy társaságunk komplett épület-rendszereket állít elő, és hogy végigkísérjük az építési projektek teljes folyamatát – a tervezéstől, a kivitelezésen át, egészen a termelői tevékenység megkezdéséig. 2016 tavaszáig már komoly volumenű acél csarnokrendszer értékesítése a cél. Úgy gondolom, hogy a bátor célkitűzés reális, hiszen az értékesítés júniusi megkezdése óta elindult az érdeklődés a termékeink iránt, a most induló EU-s támogatások pedig sok magyarországi vállalat beruházási terveinek adnak új lendületet. Éppen ezért kínálunk olyan komplex szolgáltatási csomagot az ügyfeleinknek, amely egyszerűbbé teszi számukra a pályázati dokumentáció összeállítását.”
Az ügyvezető igazgató szerint a Swedsteel-Metecno csarnokrendszerek fontos előnye más építési technológiákkal szemben, hogy az előregyártott elemeknek köszönhetően maga az építési folyamat tiszta, gyors és sokkal kevésbé függ az időjárási körülményektől, mint a hagyományos technológiák. Az acél könnyűszerkezetes rendszerek emellett funkció szempontjából rugalmas megoldást nyújtanak, így alkalmasak akár olyan speciális igények teljesítésére is, mint a nagyfokú ellenállóság a káros környezeti hatásokkal szemben, vagy a hosszú távú biológiai megfelelőség állattartó épületek esetében. „A csarnokrendszereink esetében igen széles a méretskála, így néhány 100 négyzetméteres szerelőműhelyektől a több ezer négyzetméteres létesítményekig, bármilyen méretű épület létrehozható” – tette hozzá Alyyan Nabeel. „Maguk a komponensek viszont nagyszilárdságú és nagy teherbírású tűzihorganyzott acél elemek, amelyek karcsú megjelenést és hosszú élettartamot garantálnak.”

A Swedsteel csarnokrendszerekhez komplex szolgáltatási csomagot kínál a vállalat, ami Alyyan Nabeel szerint komoly előnyt jelent a KKV szektor azon szereplőinek, akik a versenyképesség megteremtése érdekében kapacitásbővítést, illetve infrastrukturális fejlesztést terveznek és ehhez pályázati forrást kívánnak igénybe venni. Mind a termelő, gyártó, illetve feldolgozó iparág számára személyre szabott megoldásokat, és teljes körű műszaki tanácsadást kínál a Swedsteel-Metecno. A vállalat továbbá helyszíni konzultációval, részletes árajánlat összeállításával, tervezői ajánlással és látványtervek készítésével segíti a pályázatok benyújtásához szükséges dokumentáció összeállítását. A vállalat emellett igény szerint kivitelezőt is ajánl az építési projekthez saját, speciális szakképzettséggel rendelkező kivitelezői partnerhálózatából. Az ügyvezető igazgató szerint ez az üzleti modell a Swedsteel-Metecno és a megrendelők számára is előnyös: a teljeskörű szolgáltatási csomagnak köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik a beruházások tervezése és megvalósítása, a Swedsteel-Metecno pedig közelebb kerülhet a piaci szereplőkhöz, és az így szerzett tapasztalatok alapján tovább fejlesztheti termékeit és szolgáltatásait.