Stratégiai megállapodást kötött a Swedsteel-Metecno a világ vezető acélgyártójával, az SSAB-vel

Budapest, 2016. szeptember 6. – A Swedsteel-Metecno stratégiai megállapodást kötött a SSAB-vel, amelynek értelmében a Swedsteel-Metecno svédacél cserepeslemezes, síklemezes tetőtermékei és trapézlemezei, szinuszlemezei az SSAB szabadalmaztatott, környezetbarát GreenCoat bevonatú svédacél anyagából is készülhetnek. A lakóházakhoz és ipari épületkehez egyaránt ajánlott tetőmegoldások így a kedvező bekerülési költségek, valamint a környezeti tényezőknek való magas fokú ellenállóság mellett fenntartható alternatívák a felújítást vagy az új építést tervezőknek.

A Swedsteel-Metecno júniusban nyitotta meg első gyárát Biatorbágyon, amely nemcsak a magyar, hanem a teljes kelet-közép európai piac és a balti-tengeri térség termékellátását is biztosítja. Az SSAB-vel kötött megállapodás értelmében a gyárban új technológiával készülő környezetbarát, ún. GreenCoat bevonatú svéd acéltekercsekből is készülnek a lakóházak és ipari épületek számára gyártott cserepeslemezek, korcolt tetőlemezek, trapéz- és szinuszlemezes tetők és falak. A prémium minőségű alapanyag a tartósság mellett egyszerű, gazdaságos kivitelezést és hosszú távú biztonságot garantál, továbbá bármilyen színben előállítható, így a tervezők, illetve a tulajdonosok egyszerűen megtalálhatják az épület stílusához illő színt és formát.

Kedvező tulajdonságai és magas minősége miatt a GreenCoat bevonatú svédacél ugyan magasabb árszintet képvisel a magyar piacon jellemző acél alapanyagoknál, de Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója szerint a termékek árát mégis kedvező szinten tudják tartani: „A Swedsteel-Metecno-nál már jóval a gyár megnyitása előtt elhatároztuk, hogy kizárólag a legmagasabb minőségű termékeket kínáljuk majd a magyar és a nemzetközi piacokon, és e téren nem kötünk kompromisszumot. Ehhez természetesen szükségünk volt olyan partnerekre, mint az SSAB, másrészt egy olyan gyártástechnológiára, amellyel alacsonyan tudjuk tartani gyártási költségeinket és így végül eladási árainkat is. A robotizált gyártás és nagyfokú automatizáltság révén versenyképesek tudunk lenni, így arra is van lehetőségünk, hogy megrendelőink projektjeit széles körű szolgáltatási csomaggal támogassuk – a helyszíni felméréstől, a folyamatos tanácsadáson át a tervezési segédletek vagy pályázati dokumentáció összeállításáig.”

swedsteel-rawmaterial

A jövőbemutató, környezetkímélő GreenCoat bevonat kiválóan illeszkedik a Swedsteel-Metecno innováció- és a minőségorientált termék-, valamint szolgáltatáskínálatába. Bár maga az acél 100%-ban újrahasznosítható anyag, de ez a speciális színes bevonat fontos piaci újdonság és ígéretes fejlesztés. Fontos üzenete, hogy az építőiparban egyre nagyobb teret kap a környezettudatosság, a megállapodásnak köszönhetően pedig a Swedsteel-Metecno tetőknél vagy burkolatoknál már választható a mai technológiával előállítható, leginkább környezetbarát alternatíva.

Az SSAB kelet-közép európai ügyfélkapcsolati vezetője, Marcin Parczewski úgy látja, hogy a két cég közötti kapcsolat fontos vásárlói igényt szolgál ki: „A magyar piac egy folyamatosan növekvő, erősödő piac, amely így kiválóan illeszkedik a régióval kapcsolatban megfogalmazott növekedési terveinknek. Tapasztalataink szerint a helyi megrendelők ugyanúgy igénylik a prémium minőséget, mint a nyugat- és észak-európai országokban, és egyre tudatosabbak is, így az ár mellett előtérbe került a tartósság. A GreenCoat bevonatú svédacél anyagunk hosszú élettartamot garantál minimális karbantartási igénnyel, így bátran ajánljuk őket lakó- és gazdasági épületekhez is.”

svedacel-cserepes

A GreenCoat technológia lényege, hogy az acélt biológiai bevonattal látják el, vagyis a gyártás során nem fosszilis, hanem növényi olajat használnak. Ennek köszönhetően az iparágban ennek az építőanyagnak az előállítása kíméli a leginkább a környezetet, és tartalmaz a legmagasabb arányban megújuló anyagokat. Lényeges, hogy egész évben, időjárási viszonyoktól függetlenül szerelhető, ezáltal gyors és tiszta építési folyamatot biztosít.

További információk és akciós Swedsteel svédacél tetőfedések és ereszcsatorna-rendszerek: svedacelakcio.hu