Szakmai szereplők bevonása a csarnoképítésbe

Miért fontos még az egyszerű agrárépületeknél is, hogy az első lépésektől szakmai szereplőt is bevonjunk, ha építkezünk, felújítjuk csarnokainkat, épületeinket?

Bármilyen épületről is legyen szó, a cél mindig valamilyen emberi tevékenység igényeinek a kiszolgálása.
Az épület alapvető feladata az, hogy teret nyújtson az adott tevékenységeknek, ebből kifolyólag a funkcionális és technológiai követelmények döntően meghatározzák a kialakítását.
A tervezés, felújítás során törekedjünk, hogy az épületszerkezete a legnagyobb hatásfokkal elégítse ki a benne zajló munka, tárolás igényeit, így nagyon fontos a kivitelezés alatt a különböző építési munkálatok szakembereivel a gördülékeny együttműködés.

A Swedsteel-Metecno mérnök kollégái Önnél, a helyszínen segít már a tervezésnél, és kérésére a tervezővel, kivitelezővel együtt dolgozik, sőt általa ismert, elismert szakembereket, cégeket is szívesen ajánl az Ön közelében. Sokszor így elkerülhető a gyakran jellemző elhúzódó építkezés, és folyamatos problémák.

1 lépés: pontosan tudjuk mit fogunk csinálni az épületünkben, csarnokunkban

Egy termelési folyamat minősége, hatékonysága és gazdasági megtérülése akkor a legmagasabb fokú, ha az épület és a benne zajló tevékenység egy jól működő, logikusan összehangolt rendszert alkot. Minden funkció, minden tevékenység más-más igényeket állít az épületeivel szemben. Hiába működik egy technológiai folyamat tökéletes gépezetként, ha az azt körülvevő épület nem nyújtja a legoptimálisabb körülményeket számára. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy a funkciók állította követelményeket figyelembe vegyük az épület megalkotása során.

2. lépés: döntsük el ezt a funkciót, milyen építőanyag, csarnok szolgálja ki hosszú távon jól?

Ezen kívül meg kell fontolni, hogy milyen típusú épületrendszert, milyen alapanyagok felhasználásával kívánunk létrehozni, mivel ezek a tényezők a beruházás költségeit és a kivitelezési időt nagymértékben befolyásolják. A Swedsteel-Metecno Kft. elsősorban acél főtartós csarnoképület rendszer megoldásokat kínál egyedi igényekre alakítva.

agrarcsarnok-vaz

Az acél könnyűszerkezetes épületrendszerek számos előnnyel rendelkeznek. A szerkezeti rendszer elemei méretpontosan előgyártottak, így szerelésük számottevően kevesebb helyszíni munkát és időt igényel. A milliméter pontosságú előregyártás lehetővé teszi az igénybevételeknek leginkább megfelelő, gazdaságos szerkezet tervezését. Az acél alapanyag a nagy szilárdságának, megbízható anyagminőségének és kis önsúlyának köszönhetően nagy nyílásközök áthidalását, magas szintszámok létrehozását, azaz optimális szerkezeti rendszer kialakítását eredményezi. Ezen kívül nagy előny, hogy az acél könnyűszerkezetes épületrendszerek egyszerűen megerősíthetőek, bővíthetőek, illetve elbonthatóak.
Fontos hangsúlyozni és észben tartani, hogy az épület és a benne helyet foglaló technológia szoros együttműködése kiemelt szerepet kell, hogy kapjon.

3. lépés: az adott csarnok típus milyen agrár funkciókat tudnak kiszolgálni?

Az agrárszektor számára létrehozott épületek változatos mezőgazdasági tevékenységeknek nyújtanak teret. A leggyakoribb gazdasági funkciók a különböző gép- és terménytárolás, növénytermesztés, illetve állattenyésztés és -tartás. Többek között már az is alapvetően meghatározza az épület szerkezeti rendszerét, hogy milyen típusú növényt kívánnak termeszteni, illetve hogy milyen fajtájú állatot akarnak tenyészteni benne.

agrarcsarnok-belso

A Swedsteel-Metecno magtárak, almos, ketreces tojóházak, és sok egyéb terménytárolási és állattartási, raktározási és egyéb tároló funkciókra nyújtanak ideális megoldást. Ismerje meg a csarnokait részletesen is, és pályázzon is vele.

Keresse Ön is a Swedsteel csarnokokat saját igényeire: csarnok.swedsteel.hu/agrar