Tartós és gazdaságos épületmegoldások az agrárágazat számára

A Swedsteel-Metecno cég az élelmiszertermelés legkülönbözőbb tevékenységeihez kínál könnyűszerkezetes csarnokokat – testreszabott megoldásokkal, egyedi méretekben.

Funkcionális és méretbeli szabadság

A Swedsteel-Metecno csarnoképületek testreszabott kialakításukkal szinte korlátlan mérettartományban a legkülönfélébb funkciónak is megfelelnek. A teljeskörű méretszabadság lehetővé teszi például az állattartást, a termények raktározását, és feldolgozó tevékenységek számára is megfelelő teret tud biztosítani. Így megvalósítható például hűtőház, savanyító, sajtüzem, palackozó, mézfeldolgozó, vagy akár műhely, szervizépület, gépszín, magtár is.

nyitott-szin-latvany

Tartós, nagy teherbírású acél alapanyagok

A vállalat épületrendszereinek alapját a kiváló minőségű, nagy teherbírású tűzihorganyzott acél komponensek alkotják, amelyek magukba foglalják a tartószerkezeti elemeket, az egyrétegű, szigeteletlen, valamint a hőszigetelt burkolati megoldásokat, továbbá a rendszerekhez szükséges kiegészítőket, tartozékokat és kötőelemeket.

A Swedsteel-Metecno speciális megoldásai

Mezőgazdasági csarnokoknál sok esetben van igény hőszigetelés nélküli (ún. hideg-csarnokokra), amelyek ideálisak termény, vagy egyéb gépek, berendezések tárolására. Ilyen esetben javasolt a belülről páramegkötő filccel borított tetőburkoló lemezek alkalmazása, amely a kicsapódó pára lecsepegését megakadályozva, megvédi az alatta tárolt terményt és anyagokat.
Különösen állattartó telepek esetében praktikus a tetőfelületbe beázásmentesen illeszthető bevilágító elemek használata, amelyek biztosítják a belső tér természetes megvilágítását, mindezt rendkívül gazdaságos módon.

allattarto-epulet
Hőszigetelt csarnokok tető- és falburkolatára nyújt kiváló megoldást a Swedsteel-Metecno önhordó szendvicspanelek rendkívül széles termékkínálata. Ezek a komplex építési elemek kétoldali, profilozott fémfegyverzettel és a köztük lévő hőszigetelő maggal rendelkeznek, amelyek együttesen felelnek a környezeti hatásokkal szemben való ellenállásért és a hőszigetelésért. A hőszigetelő anyag típusát, vastagságát és a panelek egyéb tulajdonságait a konkrét épületre vonatkozó műszaki követelmények (teherbírás, hőtechnika, tűzvédelem) határozzák meg.

Rugalmas műszaki rendszerek

Az egyedi igények rugalmas kielégítésének kulcsa az a rendszerszemlélet, amely a statikai szerepet ellátó főtartó oszlopoktól és gerendáktól kezdve, a speciális csavarozott kötési módokon keresztül, a tető illetve a homlokzat burkolatának kialakításáig tökéletesen kompatibilis szisztémát alkot.
A Swedsteel-Metecno csarnokok további nagy előnye, hogy kiválóan illeszthetőek már meglévő épületekhez, vagy hagyományos anyagokból készült szerkezetekhez is. A megfelelő állapotban lévő alapozás, falazat és tetőszerkezet, vagy tönkrement, elavult tetőfedés miatt beázó épületek esetén a tetőfedés cseréje egyszerűen megoldható a könnyűszerkezetes rendszerekkel, hiszen az új, tökéletesen vízzáró cserepes- vagy trapézlemezek, és a kiegészítők kis önsúlya nem jelent statikailag jelentős többletterhelést a már meglévő tartószerkezetekre, így igen gazdaságos megoldást nyújtanak.

termenytarolo-belter

Gyors kivitelezés – jelentős megtakarítás

A Swedsteel-Metecno könnyűszerkezetes csarnokainak további előnye a száraztechnológiás építési mód, a gyors kivitelezés, amely kiválóan leköveti az ágazat szezonalitásából fakadóan szűkre szabott kivitelezési határidőket. Ezt szolgálja az előregyártottság magas foka is, hiszen a tervekben megadott adatoknak megfelelően méretpontosan legyártva kerülnek az egyes elemek az építési helyszínre. Ha figyelembe vesszük a könnyűszerkezetes elemek kis önsúlyából fakadó szállítási valamint a kivitelezés gyorsaságából fakadó munkaóra-megtakarításokat, akkor egyértelmű, hogy a Swedsteel-Metecno könnyűszerkezetes csarnokok rendkívül költséghatékony megoldást jelentenek.

Mezőgazdasági felhasználás és jogszabályi megfelelőség

A mezőgazdaságban alkalmazott csarnokoknak nem csupán a leendő funkcióhoz kell alkalmazkodniuk, de számos szigorú előírásnak is meg kell felelniük. Az építtetőnek figyelembe kell venni építésügyi, biztonságtechnikai, tűzvédelmi, egészségügyi, állattartási, terménytárolási, környezet- és állatvédelmi rendeleteket, szabályokat. A Swedsteel- Metecno csarnokrendszerei rendelkeznek azokkal a tanúsítványokkal, amelyek szavatolják a beruházónak, hogy az elkészült épület mind műszaki, mind biztonsági szempontból megfeleljen az elvárásoknak.

Pályázatok támogatása

A financiális tényezők, a korszerű műszaki megoldások, a csarnokok tartóssága, a rendszerek kiváló minősítései, a vállalat által adott hosszú távú garanciák összességükben olyan előnyöket jelenthetnek, amelyek a projektek megvalósítását támogató pályázatok elbírálása során is szerepet játszhatnak.