csarnoképítés

Új KITE könnyűszerkezetes csarnok a Swedsteel-lel!

Büszkén mutatjuk be az ország egyik legnagyobb és legismertebb mezőgazdasági nagyvállalata, a KITE Zrt. számára épült legújabb referencia csarnokunkat!

A könnyűszerkezetes építészet példaértékű KITE agrár csarnokai az ország több pontján is hirdetik a Swedsteel termékeit és a Swedsteel szakkivitelezőnk, az N-Ferrum Kft. kiváló munkáját!

A KITE Zrt. számára közösen épített csarnokok több izgalmas, versenyelőnyt jelentő műszaki megoldást is magukénak tudhatnak, köszönhetően a termékcsoportjaink komplexitásának és a hatékony tervezői-gyártói-kivitelezői együttműködésnek.

Ez a legújabb mezőtúri csarnok egy más helyszíneken (pl. Zalaszentbalázson) korábban már tökéletesen bevált mérettel és komplex funkciót kiszolgálva épült fel. A 18 méter fesztávolságú, 36 méter hosszú, három részre tagolt épületben (javító üzem, raktár-gépátadó, szociális helyiségek-irodák) a KITE által forgalmazott John Deere mezőgazdasági gépek javítása, karbantartása a fő szakmai tevékenység.

A Swedsteel-Metecno termék-szortiment teljes skálája beépítésre került: Z-C gerendák (szelemenek, falvázak), szendvicspanelek (tető- és falburkolatok a hőszigetelt épületrészen), STR45-F típusú antikondenzációs (páramegkötő) filcréteggel ellátott és normál trapézlemezek (a hidegcsarnok részen), ablak- és kapuszegélyek, gerinctakaró, hófogók, tetőbiztonsági elemek és persze a komplett esővízelvezető rendszer.

Érdekességek:
1., A szerelőcsarnokban híddaru szállítja a gépekből kiemelt, nagy súlyú alkatrészeket. Éppen ezért a 8,52 méteres vállmagasságú épületnek jelentős terhelést kell elbírnia, hiszen az épület tartóvázszerkezete maga viseli a darupályát tartó konzolokat is. Ilyen esetekben nem csupán az üzemi körülmények között követelmény a megfelelő biztonságú stabilitás megteremtése, de azt is biztosítani kell, hogy tűz esetén az acélszerkezet a nagy hőhatás ellenére is megtartsa a teherbíró képességét. Ezt itt is a teljes könnyűszerkezetes acél csarnokrendszer komplex és optimális tervezésével tudtuk gazdaságosan megoldani, a tervezőkkel és a kivitelezővel való szoros és hatékony együttműködés révén. Külön említést érdemel, hogy a Swedsteel vékonyfalú, tűzihorganyzott acél tartószerkezeti elemek (tető szelemenrendszere és az álmennyezetet tartó szerkezet) megfelelő tűzállósága külön tűzgátló védelem nélkül, speciális egyedi számítási módszerrel igazolt.

2., A szervizrészt, illetve az irodákat és szociális helyiségeket befogadó új csarnokot hozzá kellett illeszteni egy meglévő korábbi csarnoképülethez, ez egy újabb izgalmas feladat volt a kivitelező számára, amelyet sikerült a teljes vízzáróság megtartása és az esztétikai követelményeknek való maradéktalan megfelelés mellett a fokozott tűzvédelmi elvárásoknak is megfelelően, kifogástalanul megvalósítani a mérnöki tervezés és a kivitelezési gyakorlat összehangolt munkája által.

 

További termékinformációk:

Swedsteel Z-C gerendák
Swedsteel Szendvicspanelek
Swedsteel Trapézlemezek