Vadonatúj Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolás

2015. szeptember 18-i dátummal került kiadásra és áll az érdeklődő szakemberek, építészek, tűzvédelmi tervezők rendelkezésére a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek legfrissebb minősítési dokumentuma, a TMI-16/2015 számú Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolás.

A Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolásban a rendkívül széles szendvicspanel termékskála valamennyi típusa szerepel:

  • Tetőpanelek, falpanelek látszó és rejtett rögzítéssel
  • Hőszigetelő töltet: PUR-hab, PIR-hab, kőzetgyapot, üveggyapot
  • Panelvastagságok: 30mm-től 200mm-ig

A tűzvédelmi igazolásba az elmúlt körülbelül 10 év során a Metecno cégcsoport által, a vonatkozó európai uniós szabványok szerint végrehajtott, számos tűzállósági laborvizsgálat eredménye és érvényességi feltétele került bele, a hazai intézet, az ÉMI Nonprofit Kft. által ellenőrizve és jóváhagyva.

A TMI-16/2015 igazolás a tűzvédelmi osztályok és tűzállósági teljesítmények deklarálása mellett, a hazai jogszabály szerinti alkalmazási feltételeket is tartalmazza, mind a korábbi (28/2011.(IX.6.) BM-rendeletben kiadott), mind a jelenleg érvényes (54/2014.(XII.5.) BM-rendeletben kiadott) Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint. A 2011-es kiadású OTSZ szerint érvényes alkalmazási feltételeket azért érdemes még jól ismerni, mert számos beruházás, kivitelezés fog még a közeljövőben indulni, amelyre az építési engedélyt még annak hatálya alatt nyújtották be és kapták meg. A 2014. decemberben kiadott új OTSZ 5.0 szerinti tervezési, beépítési feltételek összefoglalása pedig azért nagyon hasznos a szakemberek számára, mert a teljesen új alapokra helyezett követelmény-rendszerben nem minden épületszerkezeti funkció esetén egyértelmű és egyszerű az eligazodás (pl. a külső térelhatároló falakra vonatkozó követelmények).

A TMI-16/2015 igazolásban szereplő tűzvédelmi paramétereket táblázatban foglaltuk össze, amely letölthető innen: Katalógusok

A teljes TMI dokumentumért keresse kollégáinkat az (1) 781-0833-as számon, vagy az info@swedsteel.hu e-mail címen.